Yazılım Mühendisliği Araştırma Görevlisi Tuğba Günaydın’ın Kısa Bildirisi 31. IEEE CBMS Uluslararası Sempozyumu’ndan Kabul Aldı

Yazılım Mühendisliği Bölümü Araştırma Görevlimiz Tuğba Günaydın; üniversitemizin Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü ile ortak yürüttüğü çalışmasının kısa bildirisini 31. IEEE CBMS 2018 International Symposium on Computer-Based Medical Systems Sempozyumu’nda sunmuştur.
“A Surface Electromyography Based Serious Game For Increasing Patient Participation To Physiotherapy and Rehabilitation Treatment Following Anterior Cruciate and Medial Collateral Ligaments Operations” adlı bildiri, ön ve yan çapraz bağ ameliyatı geçirmiş hastalar için hedef odaklı bir oyun konsepti ortaya koymakta ve ayrıca fizyoterapistler için de bir hasta takip sistemi sunmaktadır. Çalışmada yüzeyel elektromiyografi tekniği ile hastalardan toplanan sinyaller analiz edilerek hastaların kendilerine verilen egzersizleri ne kadar doğru yaptıkları ölçülmüş ve buna göre hastalara oynadığı bilgisayar oyunu aracılığıyla puan verilmiştir. Veritabanına kaydedilen ham ve analiz edilmiş veriye fizyoterapistler erişebilmekte, böylece hasta takibi fizyoterapistler tarafından kolayca yapılabilmektedir. Bu çalışma tamamlandığında ve gerekli testleri geçtiğinde, ön ve yan çapraz bağ ameliyatları geçirmiş hastalar tarafından kliniklerde ve hastaların kendi evlerinde kullanılabilecek bir sistem haline getirilecektir.