Dr. Hasan Onur Keleş, çalışmalarını Medikal Plus dergisine anlattı

İstinye Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanımız Dr. Hasan Onur Keleş cerrahların, zihinsel iş yüklerinin değerlendirilmesinin nitel olarak yapılmasını sağlamak amacıyla, işlevsel yakın kızıl ötesi spektroskopisi ve multimodal beyin görüntüleme methodları üzerinde çalışan Keleş çalışmalarını Medikal Plus dergisine anlattı.
İstinye Üniversitesi Yapay Zeka Laboratuvarında cerrahların dikkat, karar verme, algılama hızı gibi bilişsel ve psikolojik özelliklerinin altında yatan beyin mekanizmalarını inceliyor. Çalışmalar; cerrahi eğitiminde olan doktorları için yeteneklerinin sayısal olarak değerlendirilmesi ve buna bağlı olarak eğitim ve sertifikasyon için yeni methodlar geliştirilmesi adına büyük önem taşıyor.