Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi

İstinye Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Çetin Kaya Koç, Stanford Üniversitesi tarafından 7 milyon araştırmacı üzerinden yürütülen araştırmada “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesinde yer aldı.

Bilimsel makalelerin, atıf oranlarının, yazar sırası ve sayısı gibi kriterlerin, kompozit indikatör bilimsel etki endeksi kullanılarak değerlendirmeye alındığı araştırma, Amerika Birleşik Devletleri ve Hollanda’dan bilim insanlarının yer aldığı bir komisyon tarafından gerçekleştirildi.

Sonuçları Plos Biology Dergisi’nde yayımlanan araştırmada; dünyanın en başarılı bilim insanları arasında değerlendirilen Prof. Dr. Çetin Kaya Koç, bilgisayar bilimi ve mühendisliği alanında çalışan 17080 bilim insanı arasında 103. Sırada yer aldı.

Veri tabanının ve araştırma sonuçlarının ilan edildiği listeyi incelemek için tıklayınız.