Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi

Biyomedikal Mühendisliği Bölümü Öğrencilerini Bekliyor

Dünyanın ve ülkemizin önde gelen sağlık markaları olan Liv Hospital ve Medical Park hastanelerini bünyesinde bulunduran MLP Care grubunun eğitim alanındaki temsilcisi olan İstinye Üniversitesi, uluslararası nitelikte seçkin biyomedikal mühendisleri yetiştirecek. İstinye Üniversitesi Vadi Kampüste yerini alan Biyomedikal Mühendisliği Bölümü; sağlık alanındaki problemlere teknik çözümler getirmeyi hedefleyen meslek adaylarını bekliyor.

Bireylerin daha sağlıklı ve kaliteli yaşamlar sürdürmelerini sağlamak için tıp, sağlık bilimleri, temel bilimler ile diğer mühendislik alanlarıyla ortak teknolojiler üretmeye odaklı, araştırma ağırlıklı, disiplinler arası bir bölüm olan Biyomedikal Mühendisliği, tüm dünyayı etkisi altına alan Covid19 salgınında gündemi meşgul eden yoğun aşı ve aşı lojistiği geliştirme çalışmalarıyla beraber popülerliğini arttırmış durumda.

Biyomedikal Mühendisliği’nin günümüze öne çıkan yeni çalışma konuları arasında; beyin-bilgisayar arayüzleri, yapay zekâ ve makine öğrenmesine dayalı ilaç salım sistemleri ve nöroprotezler, radyoloji görüntüleme ve teşhis cihazları cihazları, “engineered” canlı materyaller gibi çok sayıda alan bulunuyor. Yurtiçinde de yeni nesil protez ve ortezler, kişiselleştirilmiş tıp ve kök hücre tedavileri, aşı ve tanı kitleri, kanser ve otoimmün hastalıklar için hedefe yönelik ilaç taşıyıcı sistemler de Biyomedikal mühendislerini yakından ilgilendiren yenilikçi ve güncel konular arasında yer alıyor.

Tüm öğrencilerini %100 burslu olarak kabul edecek olan İstinye Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü; araştırma kültürünü özümsemiş, problem çözme yeteneği gelişmiş ve bu yetenekleri uygulamak için gerekli araçlarla donanmış hem akademide hem de sanayide kendini uluslararası düzeyde konumlandırabilecek mühendislerimizin topluma kazandırılmasını misyon ediniyor.

İstinye Üniversitesi’nin bünyesinde yer aldığı büyük sağlık grubunun desteği ve uygulama-seçmeli ağırlıklı bir müfredat ile yola çıkan Biyomedikal Mühendisliği Bölümü’nde, derslerin büyük bir çoğunluğu pratik eğitime dayalı verilecek. Öğrencilerimiz aynı zamanda fikirlerini gerçeğe dönüştürme yolunda atacakları adımları da eğitimleri süresince edinecekleri deneyim ile pekiştirecekler. Biyomedikal Enstrümantasyon, Tıbbi Görüntüleme, Biyomedikal Sinyal İşleme, Biyomalzemeler, Biyomekanik gibi alt başlılarda fark yaratacak bir eğitim programına sahip olacak İstinyeliler; MLPCare sağlık grubu dahilindeki hastanelerde staj yapma imkanları bularak, fayda üretecek meslek uzmanları olarak yetişecek.

Biyomedikal Mühendisliği Bölümünü Neden İstinye Üniversitesi'nde Okumalısın? - Bölüm Başkanı Dr. Uluç Pamuk'tan dinlemek için tıklayınız.