Faculty of Engineering and Natural Sciences

İstinye Üniversitesi ve QNB’den Stratejik İş Birliği

İstinye Üniversitesi ve QNB bankası, öğrencilerin kariyer gelişimine katkı sağlamak, sektörel deneyim kazanmalarını desteklemek ve profesyonel dünyaya güçlü bir adım atmalarına olanak tanımak amacıyla kapsamlı bir iş birliği protokolüne imza attı. Bu stratejik ortaklık, öğrencilere staj programları, proje bazlı çalışmalar, özel eğitimler ve sektör profesyonelleriyle doğrudan etkileşim imkânları sunarak iş dünyasına daha donanımlı bir şekilde hazırlanmalarını sağlayacak.

Rektörlük Senato Odası’nda düzenlenen iş birliği protokolüne Rektörümüz Prof. Dr. Erkan İbiş, QNB Nakit Yönetimi ve Dış Ticaret Direktörü Rahşan Tiken Kavas, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Hatice Gülen, Prof. Dr. Peyami Çelikcan ve Prof. Dr. Bestami Özkaya, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Alper Tunga, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Saliha Karadayı Usta, QNB Nakit Yönetimi ve Dış Ticaret Sorumlusu Burcu Korutürk, İSÜ Connectom Başkanı Doç. Dr. Okan Yaşar, ve Genel Sekreter Yardımcısı İlkay Sancaktar katıldı. 

İmza töreninden önce konuşmalarını gerçekleştiren Rektörümüz Prof. Dr. Erkan İbiş “Bu iş birliği için gayret ve emek gösteren Üniversitemiz ve QNB ekibine teşekkür ediyorum. Bu önemli bir vizyonun sonucudur. Bu vizyonun ardından bundan sonra hem Üniversitemizin hem de sizlerin iş birliği, network ve eğitim süreçleriniz gelişecek. Çünkü ne olursa olsun eğitim her zaman toplumun ana konusudur. Bakınız nereye giderseniz gidin herkes eğitim diyor. Organize sanayi de pazar da sokakta… Her yer bir eğitim alanı. Bu alanda bir olumsuzluk adaletsizlik görünce bile hemen ‘eğitimsiz’ diyoruz. Eğitimi vurguluyoruz. 

Günümüzde Üniversitelerin toplumla iş birlikleri, ARGE- teknoloji, veri gibi birçok alanda çalıştıkları başlıklar artıyor. Eğitim devam ederken artık bu başlıkların artmasıyla çalışmalarımız artıyor. Üniversiteler toplumda yönlendirici olmak için bu alanlarda da üretimlerine devam ediyor. Bu bağlamda şirketlerle yapılan iş birlikleri bu nedenle çok kıymetli. İşbirliklerini çok önemsiyoruz. Sahada öğrenciye imkân sağlayan, tecrübe aktarımı oluşturan, ortak projeler ve toplumsal sorumluluk süreçlerine ve paydaşlarına üniversitemizi de dahil edilmesinden memnuniyet duyuyoruz” şeklinde açıklamalarda bulundu. 

QNB Nakit Yönetimi ve Dış Ticaret Direktörü Rahşan Tiken Kavas “Ben her zaman öğrenci olmayı, sürekli okumayı ve eğitimle haşır neşir olmayı çok seven birisiyim.  İstinye Üniversitesiyle olan bu iş birliği sayesinde hem edindiğimiz deneyimleri öğrencilere aktarmak hem de onların güncel bilgi ve talepleri doğrultusunda kendimizi güncellemek istiyoruz. Bu nedenle bu iş birliği bizim için çok kıymetli” dedi. 

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hatice Gülen “Bu iş birliği protokolünün QNB için de bir ilk olduğunu öğrendim. QNB bünyesinde üniversite ile yapılan ilk iş birliği protokolü İstinye Üniversitesi ile yapılmış oldu. Bu bize devamında da farklı iş birliklerine de kapı aralatacak. Lisans üstü lisans ve projeler anlamında da iki kurum arasında çalışmalar olacaktır. Yönetim ve dijitalleşme, veri ve yapay zekâ anlamında çok fazla projemiz var. Üniversitemizdeki arge ve eğitim anlamında güzel bir iş birliği olacak. Her iki tarafa da hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Peyami Çelikcan ise “Bu anlaşma sadece Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültemiz için değil diğer tüm fakülteler için de çok güçlü bir anlaşma niteliği taşıyor. Günümüzde kuruluşlar artık toplumsal refahı ve gelişmeyi hedefliyor. Gördüğüm kadarıyla QNB’de bu anlamda da duyarlılığı yüksek bir kurum. Eğitim, çevre sorunları, cinsiyet eşitliği ve sosyal sorumluluk alanında iş birliği yapılacak bir önemli bir paydaş. Sektörel özellikleri itibariyle diğer akademik birimlerimizle de iş birliği içinde olmanızın çok verimli olacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı. 

Süreçte emeği bulunan Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Mehmet Alper Tunga ise özellikle MDBF bünyesinde başlatılan ‘markalı dersler’in QNB’nin üst düzey yöneticileri ile daha da verimli bir şekilde devam ettirileceğinin altını çizdi.  AR-GE geliştirme hedefi bu kadar büyük iki kurumun protokolü çok hızlı bir imzaya geçme süreciyle birlikte ne kadar istekli olduğunun da göstergesi olduğunu belirten Tunga, “Her iki tarafın emeği için çok teşekkür ediyorum. Müfredat ve derslerle hazırlık yapacağız. Her iki tarafın tecrübesini birleştirerek hızlı bir şekilde Güz döneminde bu projeyi daha aktif bir hayata geçirecek ve öğrencilerimizle buluşturacağız” dedi. 

İSÜ Connectom Başkanı Doç. Dr. Okan Yaşar “Her iki taraf için de hayırlı olmasını diliyorum, İSÜ Connectom olarak, sağlık, teknoloji, eğitim ve girişimcilik alanlarında fark yaratan iş birlikleri bizler için önemli, bu nedenle QNB ile yaptığımız bu protokolünün her iki kuruma da fayda sunmasını temenni ediyorum” dedi.

Protokol imza töreni imzaların atılması ve hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi.