2535 TÜBİTAK-MSRT Ortak Proje Desteği

Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyemiz Dr. Nadi Serhan Aydın’ın İran’lı araştırmacılar Prof. Dr. İraj Mahdavi ve Dr. Erfan Babaee ile birlikte 2535 TÜBİTAK-MSRT Ortak Proje Çağrısı’na yapmış olduğu “Çok-kriterli Karar-verme, Matematiksel Modelleme ve Dinamik Programlama ile Sürdürülebilir Toplu Üretim Planlama” başlıklı proje başvurusu desteklenmeye hak kazandı. Bilgisayar Mühendisliği Öğretim Üyemiz Doç. Dr. Mustafa Mısır’ın da yer aldığı proje, çok-kriterli bir karar verme algoritması aracılığıyla çevresel, ekonomik ve sosyal sürdürülebilirlik kriterlerini modele dahil etmek suretiyle üretim alanında çok-hedefli bir optimizasyon problemini çözmeyi ve bu sayede sürdürülebilirlik odaklı bir üretim modeli geliştirmeyi hedefliyor.