Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi

Kalite

İstinye Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi (MDBF) eğitim ve Ar-Ge faaliyetlerinin verimini ve kalitesini artırmanın yanı sıra iş birliklerini güçlendirmeye yönelik çalışmaları ilke edinmekte, sürekli iyileştirme prensiplerine bağlı hareket etmektedir.

Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi hem mühendislik hem de temel ve doğa bilimleri alanlarında Ar-Ge faaliyetlerinde bulunan akademisyenleri ile İstinye Üniversitesinin araştırma ve eğitim kalite politikalarını destekleyecek şekilde çalışmalarını sürdürmektedir. Fakülte üyeleri bu çalışmaları sürdürürken akademik özgürlük ve sorumluluk bilinci içinde etik normlarda dil, din, ırk, cinsiyet ve engellilik durumunu ayırt etmeden Ar-Ge çıktıları üretmekte, öğrenci merkezli eğitim katkısı sunmaktadır. Sektörel tecrübeyi ve bilgi akışını sağlayan markalı dersler ile öğrenciyi merkeze alan anlayışı desteklemektedir.

TÜBİTAK 2209 Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri destekleme programı gibi çeşitli proje destek programlarına başvurular konusunda öğrencileri teşvik ederek öğrencileri takım çalışması da dahil olmak üzere sektöre hazırlamaktadır. Eğitim politikalarımızın sürekli iyileştirilmesi hedefi doğrultusunda MÜDEK ve FEDEK akreditasyon değerlendirme süreçlerine dahil olmakta, gerekli adımları atmakta, dış paydaşların görüş ve önerilerini dikkate alarak hep daha iyi olmanın arayışları içerisinde bulunmaktadır.

Fakültemiz; yapay zekayı merkeze alan inovasyon ve teknoloji geliştirme faaliyetleri ile bilime özgün katkılarda bulunan, farklı disiplinler ile bir arada çalışan, ulusal ve uluslararası düzeyde hem akademi hem de sanayi ile iş birlikleri kuran, zengin ve kaliteli Ar-Ge çıktıları üreten ve tüm faaliyetlerden edindiği tecrübeleri değişik şekillerde öğrencilerine aktaran sürdürülebilir bir yapıya sahip olmayı önceliklendirmektedir.

Fakültemizin Ar-Ge politikaları belirlenirken Üniversitemizin vizyonu, amaçları, hedefleri, Fakültemizin güçlü ve zayıf yönleri, Ar-Ge potansiyelini artıracak fırsatları, Ar-Ge çıktılarının kalite düzeyini ve sürdürülebilirliğini etkileyecek tehditleri dikkate alınmakta; TÜBİTAK, URAP gibi Ar-Ge faaliyetlerini gözlemleyen, ölçümleyen kurum ve kuruluşlar tarafından yayımlanan belge ve raporlar göz önünde bulundurulmaktadır. Yayımlanan belge ve raporlar ile Fakültemizin Ar-Ge çıktıları düzenli aralıklarla değerlendirilerek gözden geçirilmekte ve Fakültemizin Ar-Ge politikaları sürekli iyileştirme ilkesi çerçevesinde güncellenmektedir.