
22 Şubat 2022
Gerçeklik Simülasyon ve Rüzgâr (Akış) Etkileşim Platformu Geliştirilmesi projesi kabul edildi.
DEVAMI



02 Kasım 2021
Dr. Öğr. Üyesi Şenol Pişkin’in projesi, Horizon 2020 - Marie Sklodowska-Curie Actions - Individual Fellowship çağrısı kapsamında kabul edildi.
DEVAMI

25 Ekim 2021
Dr. Öğr. Üyesi Ahmetcan Erdoğan, TÜBİTAK BİGG Programı tarafından hibe desteği almaya hak kazandı.
DEVAMI

27 Ağustos 2021
Prof. Çetin Kaya Koç ve Dr. Funda Özdemir’in “Partially Homomorphic Encryption” adlı kitabı Springer yayınevi tarafından basılmıştır.
DEVAMI

13 Ağustos 2021
Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Serkant Ali Çetin, 37. Uluslararası Fizik Kongresi’nin Bilim Kurulu Başkanlığını ve açılış paneli moderatörlüğünü üstleniyor.
DEVAMI

07 Ağustos 2021
Faz3 IoT firmasında stajlarını yapacak olan öğrencilerimiz, Nesnelerin İnternet'i konularında kendilerini geliştirme, bu alanda çokça kullanılan protokol ve uygulamalara aşina olma ve kendi fikirlerini hayata geçirmeye uygun bir IoT altyapısından faydalanma imkanına sahip olacaklar.
DEVAMI







27 Kasım 2020
Mühendislik Fakültesi Dekanımız “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesinde yer aldı.
DEVAMI

01 Ekim 2020
İstinye Üniversitesi Mühendislik Fakültesi MATLAB Kampüs Lisansı kullanıma açıldı. Modelleme, simülasyon, hesaplamalı matematik, veri analizi, algoritma geliştirme gibi bir çok farklı uygulama alanında kullanılabilen yazılım fakültemizin “hesaplamalı mühendislik” misyonuna önemli bir katkı sağlayacaktır. MATLAB yazılımı tüm akademisyen ve öğrencilerimizin kullanımına açıktır.
DEVAMI

01 Ekim 2020
Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyemiz Dr. Nadi Serhan Aydın’ın (Dr. Erfan Babaee Tirkolaee, Dr. Mehdi Ranjbar-Bourani, ve Prof. Dr. Gerhard-Wilhelm Weber ile birlikte) “A robust bi-objective mathematical model for disaster rescue units allocation and scheduling with learning effect” başlıklı yeni makalesi Computers & Industrial Engineering dergisinde yayımlandı. Makale, afet ekiplerinin doğal afet durumlarında optimal atamasına ilişkin, öğrenme etkisini de hesaba katarak, yeni bir çift-amaçlı, karma tamsayılı doğrusal programlama modeli sunuyor.
DEVAMI

23 Eylül 2020
İstinye Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü, Bükreş Politeknik Üniversitesi (Romanya) Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü ile Erasmus+ öğrenci ve akademisyen değişimi anlaşması imzaladı. Program kapsamında en az 2. sınıfta olmak şartıyla öğrencilere, ikili anlaşmanın yapıldığı üniversitede 3-12 ay boyunca Erasmus hibesi sağlanacaktır. Programa başvurmak isteyen öğrencilerin üniversitemizin Uluslararası İlişkiler Birimi’ne başvurmaları gerekmektedir.
DEVAMI

01 Haziran 2020
Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyemiz Dr. Mustafa Mısır'in "Hyper-heuristics: Autonomous Problem Solvers“ başlıklı makalesi "Automated Machine Learning and Search” (Springer) adlı kitaba bölüm olarak kabul edilmiştir.
DEVAMI

30 Mayıs 2020
Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyemiz Dr. Nadi Serhan Aydın’ın İran’lı araştırmacılar Prof. Dr. İraj Mahdavi ve Dr. Erfan Babaee ile birlikte 2535 TÜBİTAK-MSRT Ortak Proje Çağrısı’na yapmış olduğu “Çok-kriterli Karar-verme, Matematiksel Modelleme ve Dinamik Programlama ile Sürdürülebilir Toplu Üretim Planlama” başlıklı proje başvurusu desteklenmeye hak kazandı. Bilgisayar Mühendisliği Öğretim Üyemiz Doç. Dr. Mustafa Mısır’ın da yer aldığı proje, çok-kriterli bir karar verme algoritması aracılığıyla çevresel, ekonomik ve sosyal sürdürülebilirlik kriterlerini modele dahil etmek suretiyle üretim alanında çok-hedefli bir optimizasyon problemini çözmeyi ve bu sayede sürdürülebilirlik odaklı bir üretim modeli geliştirmeyi hedefliyor.
DEVAMI

16 Mayıs 2020
Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyemiz Dr. Nadi Serhan Aydın’ın (Prof. Dr. Martin Rainer ile birlikte) “Asset-backed Stable Numéraire Approach for Sustainable Valuation” isimli yeni makalesi Journal of Sustainable Finance and Investment dergisinde yayımlanmak üzere kabul edildi. Makale, finans mühendisliği alanındaki “stokastik kısa oran” gibi konvansiyonel değerleme enstrümanlarının finansal ve finansal olmayan varlık fiyatları üzerinde doğurduğu de-stabilizasyon etkisini ortaya koyduktan sonra varlık değerlemesinde kullanılabilecek sürdürülebilirlik esaslı yeni bir finansal “benchmark” sunuyor.
DEVAMI

14 Mayıs 2020
Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyemiz Dr. Mustafa Mısır, Katar Üniversitesi Mühendislik ile Sağlık Bilimleri Fakülteleri tarafından organize edilen COVID-19: Modelleme; Yapay Zeka ve Eğriyi Düzleştirmek için Yenilikçi Teknolojiler adlı web seminerine davetli konuşmacı olarak katılarak, COVID-19’a Karşı Yapay Zeka konulu bir konuşma yapmıştır.
DEVAMI

13 Mayıs 2020
Yazılım Mühendisliği Bölümü 1. Sınıf öğrencimiz Ataberk Özaydın, kurduğu 5 kişilik yazılım ekibiyle mobil uygulama ile uygulama mağazalarında başarı elde etti.
DEVAMI

13 Mayıs 2020
Mühendislik Fakültesi Öğr. Üyemiz Doç. Dr. Şener Özönder, üzerinde çalıştığı "Nano Geliştirilmiş Ölçeklenebilir Kuantum Güneş Pili Tasarımı Üretimi ve Karakterizasyonu" başlıklı proje hakkında bilgi verdi.
DEVAMI

28 Nisan 2020
Mühendislik Fakültemiz sağlık çalışanları için ürettiği yüz koruyucu siperlikler sağlık personellerine ulaştırıldı.
DEVAMI

05 Nisan 2020
Mühendislik Fakültemiz sağlık çalışanları için yüz koruyucu siperlik üretimine başladı.
DEVAMI

14 Şubat 2020
Liv Hospital Ulus'ta gerçekleşen söyleşide Mühendislik ve Tıp alanında yapılabilecek ortak projeler değerlendirildi.
DEVAMI