Üniversitemiz Girişimcilik Mühendisler Kulübü tarafından düzenlenen “Girişimcilik Zirvesi” alanında uzman katılımcılar ve öğrencilerin yoğun ilgisi ile başarıyla tamamlandı.
İlham verici konuşmalar ve girişimcilik dünyasına dair tecrübe aktarımının olduğu program MDBF Dekan Yardımcısı ve Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Saliha Usta Karadayı’nın açılış konuşmaları ile başladı. Karadayı “Her girişim küçük bir fikirle başlar. Bu fikir zamanla gelişir, olgunlaşır ve herhangi bir alanda görülen eksikliği kapatan bir girişim haline gelir. Bazen fikriniz öyle bir noktaya gelecek ki, belki bambaşka bir sürece dönüşecek. Kuluçka dönemi olarak adlandırdığımız dönem belki olumlu belki de olumsuz olacak. Ama şunu unutmayın ki önemli olan denemektir. Fikriniz varsa her zaman merkezimize başvurun. Sizleri bu yolda desteklemek için varız. Bugünkü zirvede emeği geçen tüm öğrencilerime teşekkür ediyorum” dedi.
Kulüp Başkanı Endüstri Mühendisliği 3. Sınıf öğrencisi Özgür Ozan Dilber de “Girişimcilik bir fikir üretmek değil, bir sorunu fark etmek ve çözümüne cesaret etmektir. Çok yönlü olabilen, düşünen ce çözüm odaklı kişilerin yürütülebileceği bir süreçtir. Bugünkü zirvemizde hukuktan, dijital üretime, marka yönetiminden start-up kuran kişiler var. Hepimiz için faydalı bir etkinlik olmasını temenni ediyorum” açıklamalarında bulundu.
Girişimcilik bir fikir üretmek değil bir sorunu fark etmek çözümüne cesaret etmektir. Çok yönlü düşünen ve çözüm odaklı kişilerin yürütebileceği bir süreçtir.
Zirvenin ilk oturumunda girişimcilik hukuku alanında başarılı olarak çalışan Av. Atakan KARATAŞ “İnovasyon ve Hukuk ilişkisi” alanında bir sunum gerçekleştirdi. Karataş “Tüm girişim süreçleri bir noktada hukuki süreçlere de tabii olmak durumundadır” dedi. Karataş, İnovatif hukuk dalları bilişim hukuku, e – ticaret hukuku, girişim hukuku, kişisel veriler hukuku, yapay zekâ hukuku, iot ve robot hukuku, yazılım ve kodlama hukuku alanlarında derinlemesine bilgi paylaşımında bulundu.
Mentor oturumunda girişimci İlayda Bilek, ‘bir girişimcilik kurarken nelere dikkat edilmesi gerektiğini ve marka tanıtım süreçlerinin ardından girişimcilik yöntemleri’ gibi katılımcıların girişimcilik faaliyetlerinde bulunacak kişiler için önemli başlıklarda tecrübelerini aktardı.
İstinyeli bir start-up olan ‘Makromucis’ kurucu ortağı Ataberk Özaydın, girişimcilik yolculuğunu ve deneyimini paylaştı. Öğrenciyken girişime atılma macerasını ve yaşadığı süreçleri katılımcılarla paylaştı. Son oturumda ise girişimci influencer Ahmet Kaya Öztürk İçerik Üretici Akademisini kurarken girişimini nasıl hayata geçirdiğini aktardı.
Katılımcılar için girişimcilik yolcuğuna ışık tutacak bu değerli zirvenin organizasyonunda emeği geçen öğrencilerimize ve misafirlerimize teşekkür ederiz.