Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi

Biyoenformatik ve Genetik Bölümü Öğrencilerini Bekliyor

Liv Hospital ve Medical Park hastanelerini bünyesinde bulunduran MLP Care grubunun eğitim alanındaki temsilcisi olan İstinye Üniversitesi, Topkapı Kampüste yerini alan Biyoenformatik ve Genetik bölümüyle; biyoloji ve informatik alanlarının kesiştiği noktadaki operasyonları güçlü mühendislik bakış açısı ile yönetebilen bireyler yetiştirmeyi amaçlıyor.

Özellikle son 20 sene içerisinde çok büyük ivme kazanan ve biyoloji temelli araştırmaların merkezi haline gelen biyoenformatik ve genetik alanındaki çalışmalar hem bilgisayar hem temel bilimler alanındaki teknolojik gelişmeleri, bununla birlikte gen ve protein seviyesindeki bilgi oluşumunu ve aktarımı süreçlerini hızlandırarak büyük verinin temelini oluşturuyor. Elde edilen büyük veri ise; gen-gen etkileşimleri, hastalık etki mekanizmalarının ortaya çıkarılması, kişiye özel tedavi yaklaşımları, biyoteknolojik ürünlerin geliştirilmesi vb. gibi alanlarda etkin olarak kullanılıyor.

Eğitim dili İngilizce olarak Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi altında kurgulan İstinye Üniversitesi Biyoenformatik ve Genetik Bölümü; bilginin toplanması, kalite kontrolünün gerçekleştirilmesi, sınıflandırılması ve arşivlendirilmesi gibi temel yaklaşımlara ait tüm becerileri geniş bir lisans programı içerisinde sunacağı ilk öğrencilerini bekliyor. Akademi ve biyoloji endüstrisi alanındaki global ihtiyaçlar gözeterek kurulan İSÜ Biyoenformatik ve Genetik Bölümü; dinamik değişimlerin odak noktası haline gelen biyoloji ve genetik alanı içerisinde, sağlıkta büyük veri konusunda önde gelen MLP Care ailesinin desteği ve pratik ihtiyaçlara cevap verebilen altyapısıyla öğrencilerine fark yaratacak bir üniversite eğitimi vadediyor.