Dr. Levent Korkmaz, Geliştirdiği Yazılımı NTV'ye Anlattı

İstinye Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Levent Korkmaz, yapay zekâ alanında kanser tanı ve tedavisinde kullanılan yazılımını NTV Ana Haber Bülteni'nde anlattı.

İstinye Üniversitesi Yapay Zeka Laboratuvarı'nda çalışmalarını sürdüren Dr. Levent Korkmaz, onkoloji tecrübesini programlama bilgisi ile birleştirerek dünyada örneği olmayan bir kanser tanı ve tedavi platformu oluşturdu. Bu sistem onkolojide kullanılacak bir yapay zekâ platformu olarak nitelenmekte. Sitem kanser verilerini bu platformda bir araya getiriyor. Sistem; hastanın kanserinin türüne, aşamasına ve özelliklerine göre sistem otomatik bir tedavi protokolü üstlenebiliyor. Kemoterapiden tutun hastanın alacağı vitaminlere ve gıda programına kadar her şeyi takip ediyor; yeni verilerle devamlı öğreniyor.