Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi

Dr. Öğretim Üyemiz Dr. Aytaç Durmaz’ın kurucusu olduğu inovasyonun öncüsü bir firma Pievision Teknoloji Firması, Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Boğaziçi Üniversitesi işbirliği ile gerçekleştirdiği önemli bir projeye imza attı.

Pievision Teknoloji Firması, Dr. Aytaç Durmaz'ın kurucusu olduğu inovasyonun öncüsü bir firma olarak, Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Boğaziçi Üniversitesi işbirliği ile gerçekleştirdiği önemli bir proje ile başarıya ulaştı. Proje, Rekabetçi Sektörler Programı çerçevesinde yürütülen "Labtrack" adlı laboratuvar ve araştırma merkezi programını içermektedir.

"Labtrack," GLP (İyi Laboratuvar Uygulamaları) standartlarına tam uyumlu bir şekilde tasarlanmış ve hayata geçirilmiş bir programdır. Bu program, klinik ve medikal araştırmalar alanında önemli bir işlevi üstlenmektedir. GLP mevzuatına uygun bir şekilde çalışan "Labtrack," stok yönetimi, sipariş yönetimi, personel takibi, ve takvim yönetimi gibi kritik işlemleri kolaylaştırmaktadır.

Pievision Teknoloji Firması, bu projenin başarıyla tamamlanmasının ardından "Labtrack" programını laboratuvar ve araştırma merkezleri için kullanıma sunmuştur. Bu sayede, klinik ve medikal araştırmalar yapan kuruluşlar, iş süreçlerini daha etkili bir şekilde yönetebileceklerdir. Türkiye'nin bilimsel ve teknolojik gelişimine katkı sağlayan bu önemli işbirliği, ülkemizin rekabetçi sektörlerinin ilerlemesine büyük bir katkı sunmaktadır.