Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi

Istinye Quantum Dynamics Öğrenci Kulübü, ABD’de düzenlenecek AUVSI SUAS İHA Yarışmasından Kabul Aldı

Üniversitemizde 2020 yılında kurulmuş olan Istinye Quantum Dynamics Öğrenci Kulübü takımlarından QUANTUM UAV Team, üretecekleri insansız hava aracı (İHA) ile Haziran 2024’te Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) düzenlenecek olan AUVSI SUAS Yarışmasından kabul aldı.

Bu bağlamda dünya çapında 125 takımın yer alabileceği yarışmada ülkemizden başvuran 15 takımdan biri olma başarısı elde eden takımımız yarışmaya başvurmuş 5 vakıf üniversitesi takımından da biridir. Takımımız önümüzdeki süreçte üretecekleri İHA’larını bir dizi testten geçirerek yarışmanın kalan aşamalarını tamamlamak için çalışmalarına devam edecekler.

AUVSI SUAS

AUVSI SUAS, 2002 yılından itibaren her yıl bir defa olmak üzere ABD Maryland’de yer alan Patuxent River Deniz Hava Üssü’nde düzenlenen otonom insansız hava aracı (İHA) yarışmasıdır.

Yarışmanın düzenlenmesi için Boeing, Lockheed Martin, AeroVironment ve MATLAB gibi büyük şirketler sponsor olmakla beraber Duke, MIT, Stanford gibi dünyanın birçok yerinden üniversite takımları da bu yarışmada mücadele etmektedir.