Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi

Kimya Bölümü Öğrencilerini Bekliyor

Tüm disiplinlerde çağın bilgisini üretmeyi hedefleyen İstinye Üniversitesi, Vadi Kampüsüyle eğitim verdiği alanları genişleterek büyümeye devam ediyor. Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesinde yer alan Kimya Bölümü, Vadi Kampüste ilk öğrencilerini bekliyor.

Kimya biliminin temel kavramlarını ve ana uygulamalarını yüksek öğretim kurallarına uygun olarak vermeyi, mesleki ve toplumsal ihtiyaçları takip ederek öncü, çevreye duyarlı ve sürdürülebilir çözümler üretmeyi hedefleyen İstinye Üniversitesi Kimya Bölümü; çağın gereklerine uygun olarak güncellenen eğitim müfredatı ve uygulama alanlarıyla öne çıkıyor. Eğitim müfredatında yer alan 51 temel dersi dünya standartlarındaki bir program ile alacak olan öğrencilerimiz, Kimya laboratuvarında teorik bilgilerini pratiğe dökme şansı yakalayacak.

Ülkemizde, YÖK tarafından stratejik önemi olan bazı bölümleri teşvik etmek amacıyla 2016-2017 eğitim yılından itibaren YÖK destek bursu uygulaması başlatılmıştır. Bu doğrultuda; Fizik, kimya, biyoloji, matematik gibi stratejik alanlar olarak belirlenen temel bilimler lisans programlarına ilk 15 tercihinde yer veren ve ilgili programa ilk 3 sırada yerleşen öğrencilere öğrenim süreleri boyunca aylık burs verilmektedir. Gerekli şartları sağlayan öğrencilere zorunlu hazırlık sınıfı ve lisans öğrenim süresi (4 yıl, çift anadal programında kayıtlı öğrencilere ise en fazla 5 yıl) boyunca ağırlıklı genel not ortalamasının yıllık olarak 4 üzerinden 2,5 veya 100 üzerinden 65’in altına düşmemesi şartıyla 12 ay boyunca “YÖK Destek Bursu” verilmektedir.

İstinye Üniversitesi Kimya Bölümü; eğitim ve araştırma konusunda kararlı ve nitelikli akademik kadrosuyla öğrencilerimizin mezun olduktan sonra seçecekleri akademik ya da endüstriyel çalışma alanlarında rakiplerine göre daha tecrübeli, bilinçli ve deneyimli olarak profesyonel çalışma hayatlarınıza adım atabilmelerini amaçlıyor.

Kimya Bölümünü Neden İstinye Üniversitesi'nde Okumalısın? - Bölüm Başkanı Prof. Dr. Tanju Ceyhan'dan dinlemek için tıklayınız.