Öğrencimiz, Samsung SDI'nın Macaristan'daki mühendislik ekibine katılıyor.

Öğrencimiz Atheer Khalaf, İstinye Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünden, Samsung SDI-Hungary'de makine mühendisi olarak görev almaktan heyecan duyuyor. Samsung, Elektrikli Araçlar için Li-ion pillerinin önde gelen üreticilerinden biri olarak tanınmaktadır. Öğrencimizi ve danışmanı Dr. Şenol Pişkin'i tebrik ederiz.

"Sizin öğrenciniz olmaktan gerçekten onur duyarak, üniversiteme ve tüm akademik kadroya içtenlikle teşekkür etmek isterim. Değerli bilgiler edindiğim ve labralarda çalışma fırsatı bulduğum Prof. Şenol Pişkin'e minnettarlığımı ifade etmek isterim.

İstinye'deki bir mühendislik öğrencisi olarak, kampüsümüzdeki her labda (fizik, robotik, mekanik ve genişletilmiş gerçeklik lab... vb.) çalışma şansı buldum. İlgi alanım genişletilmiş gerçeklik labına odaklanmıştı. Prof. Pişkin'in rehberliğinde mühendislik simülasyonları, FEA ve robotik konularında değerli bilgiler edindim. Birlikte, önceden eğitilmiş bir model kullanarak kablosuz olarak çalışan bir robot el geliştirdik. Projemizi, robotik el modelinin belirli bir yük altında (gerilme ve deformasyon açısından) yapısal davranışını analiz etmek için Sonlu Elemanlar Analizi yaparak genişlettik.

Projemizin bir kısmı Japonya'daki Uluslararası Biyomekanik Derneği'nde sunuldu ve bir patent başvurusu yapıldı. Şu anda Prof. Şenol ile birlikte projemize dayalı bir araştırma makalesi hazırlıyoruz, yakında sunulacak. Üniversiteme ve özellikle Prof. Şenol'e, üniversite yolculuğum boyunca sağladığı sürekli destek, motivasyon ve rehberlik için derin minnettarlığımı ifade ederim."