Öğrencimizi Tebrik Ediyoruz

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Yazılım Mühendisliği Bölümü 1. Sınıf öğrencimiz Ataberk Özaydın, kurduğu 5 kişilik yazılım ekibiyle birlikte 3 ay boyunca gerçekleştirdikleri çalışma sonucunda yeni bir mobil uygulama geliştirerek uygulama mağazalarında kısa sürede başarılı sonuçlara imza attı.

18 Nisan tarihinde App Store ve Google Play Store gibi büyük mobil uygulama marketlerinde yayınlanmaya başlayan makromusic for Spotify kısa sürede 45 binden fazla kullanıcıya erişti. Hızla büyüyen makromusic for Spotify uygulaması şimdiden 8 milyondan fazla mesajlaşmayı geride bıraktı.

Ataberk Özaydın; ekibin ilk mobil uygulama deneyimi olduğunu makromusic for Spotify uygulamasını hazırlarken BackEnd kısmında Python Sanic, FrontEnd kısmında Dart Flutter’ı ve kullanıcıların müzik zevklerini analiz edebilmek adına Spotify API’larını kullandıklarını belirtti.

Makromusic for Spotify uygulaması müzik zevki aynı olan kişilerle eşleşip sohbet etmenizi sağlıyor. Aynı anda aynı müziği dinleyen kişilerinde eşleşebildiği uygulamada eşleşen kişiler aralarında mesajlaşarak sohbet edebiliyorlar.

IOS

Android