Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi

Şenol Pişkin ve Zeynep Burcu Kaya Alpan, Advances in Computer Games Konferansı'nda Bildiri Sunacak

“The Impact of Wind Simulation on Perceived Realism of Players” başlıklı bildiri, çevrimiçi gerçekleşecek Advances in Computer Games Konferansında sunulacaktır. 28-30 Kasım 2023'te gerçekleşecek olan konferansa izleyiciler ücretsiz olarak katılabilmektedir.

Modelleme, Benzetim ve Genişletilmiş Gerçeklik Laboratuvarı'nda TÜBİTAK destekli "Artırılmış Gerçeklik Simülasyon Ve Rüzgar (Akış) Etkileşim Platformu Geliştirilmesi” projesi üzerine çalışılmaktadır. Projenin parçası olan bu çalışmada, dijital oyunlarda gerçekçi ve dinamik simüle edilen rüzgarın oyuncular tarafından algılanan gerçekçilik düzeyine etkisi araştırılmaktadır. Doktora bursiyeri, İletişim Bilimleri Doktora Programı öğrencisi ve yarı zamanlı öğretim görevlisi Zeynep Burcu Kaya Alpan ile proje yürütücüsü Dr. Öğr. Gör. Şenol Pişkin'in yazarlığını yaptığı bildiri, araştırmanın öncü sonuçlarını sunacaktır.

ACG 2023, uluslararası düzeyde tanınırlığa sahip olan, 1975 yılında Edinburgh'da başlamış olan, oyunlarda yapay zeka ile ilgili en uzun soluklu tarihe sahip konferanstır. “International Computer Games Association” tarafından iki senede bir düzenlenmektedir. Bildiriler Springer tarafından “Lecture Notes in Computer Science” serisinin parçası olarak yayımlanacaktır. Doktora bursiyeri Muhammad Javed Ramzan, lisans bursiyeri Alperen Şatıroğlu ve STAR lisans bursiyeri Bengi Geçkil de proje araştırmacılarıdır.