Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi

Prof. Dr. Serkant Ali Çetin
Dekan V.

İstinye Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Türkiye ve coğrafyasının lise, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri için kapsamlı, titiz ve odaklanmış eğitim vermeyi amaçlamaktadır. Eğitim alanında, Türkiye'nin yüksek teknoloji ekonomisine yönelmesini destekleyecek yazılım, bilgisayar, elektrik-elektronik, makine, endüstri ve inşaat mühendislerini eğitecek ve geliştireceğiz. Bu anlamda teorik altyapıya odaklanarak, değişimle birlikte uzun bir kariyer boyunca öğrenmeye devam eden mühendisler yetiştireceğiz. Bu misyon, yalnızca temel mühendislik eğitimini değil aynı zamanda toplumumuzun teknolojik altyapısına katkıda bulunmak için gereken pratik beceri ve tecrübeleri içeren dengeli ve sürekli eğitim programlarını da sunmamızı gerektiriyor. Araştırma alanında, endüstrinin ve bilim camiasının ihtiyaçlarına yönelik araştırmalarımızla yenilikçi bilgi üretip teknoloji geliştireceğiz.

Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, yapay zekâ, makine öğrenmesi, elektronik sistemler, tıp mühendisliği, bilgisayar mühendisliği, yazılım geliştirme, sürdürülebilir tasarım, kriptografi ve siber-fiziksel sistemler güvenliği alanlarında eğitim ve araştırma üzerinde yoğunlaşmıştır. Eğitim ve araştırma konusunda kararlı ve uzmanlık alanlarında yüksek niteliklere sahip bir öğretim üyesi kadrosuna sahiptir.