İstinye Üniversitesi bünyesinde kurulan ve tıbbi alanda yapay zeka geliştirmeyi amaçlayan öğrenci kulübü Medical Artificial Intelligence (Medical AI) tanıtım toplantısı Topkapı kampüsünde gerçekleşti. Açılış konuşmaları Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Çetin Kaya Koç ve Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Mısır tarafından yapılan tanıtım toplantısında Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Muharrem Usta konuşma yaptı. Bilimin ürün için yapıldığının altını çizen Dr. Muharrem Usta, “Dünyada yapay zekâ ile ilgili en büyük yatırımın yapıldığı sektör sağlık sektörüdür. Sağlıkçıların olmazsa olmazı yazılım ve bilgisayar tarafıdır. Nereye giderseniz gidin günün sonunda yapay zekâ diye bir dünya var ve bundan hiç kimsenin kurtulma ihtimali yok. Elbette mesleğinde iyi olmak şart ve temel hedef üretmek. Bilim, üretmek için yapılır.” sözleriyle bilimsel üretimin önemine dikkat çekti.
Öğrencilere mesleklerinde yapay zekâyı üreten veya en iyi kullanan olmaları gerektiğini söyleyen Dr. Muharrem Usta, "Büyük data çok önemli. Yazılımcılar yeni yazılımları datalara göre yapıyorlar. Sağlık alanında Türkiye’de en büyük dataya sahibiz. Radyoloji alanında yapay zekâ ilgili dünya çapında bir projemiz olacak. Bizim datalarımızın işleneceği makinalar ile yapay zekâ yazılımı kurulacak. Gönüllü olarak sizlerde çalışabilirsiniz. Burası bir yapay zekâ üniversitesi olacak." sözleriyle yapay zekâ ile ilgili üniversitemizde yapılacak gelecek çalışmalarından bahsetti.
Yapay zekâ ile yeni fırsatlar yakalandığını sözlerine ekleyen Dr. Muharrem Usta, “Dijital bir çağdayız, iş yapış şekilleri değişiyor. Dijital çağ ile birlikte yapay zekâ ürünleri ve algoritmaları çoğalıyor. Meslekler değişecek, iş yapış şekli değişecek. Birden fazla kişinin yaptığı bir işi yapay zekâ yazılımı yapacak ama o yazılımı siz yöneteceksiniz. Okurken çalışın, okurken yapay zekâ ilgilenin, geliştirin.” sözleriyle gençlere ellerinde fırsat varken yapay zekâ üzerine çalışmalarını tavsiye etti.