Makalede; sürdürülebilir tedarik zincirlerinde "eklemeli üretim" (additive manufacturing) teknolojisinin nasıl kullanıldığı ve bu süreçte atıkların nasıl azaltıldığı inceleniyor.
Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Asli Üyesi Prof. Dr. Sezgin Bakırdere koordinatörlüğünde öğrencilerimiz Bakırdere Research Grubu’nda bilimsel çalışmalarda yer almaya başladı.
Sürdürülebilirliğe katkı sağlayan öncü kuruluşlardan biri olan İzel Kimya A.Ş. ile İstinye Üniversitesi arasında İstinye Üniversitesi Vadi H Yerleşkede 9 Ocak 2025 Perşembe günü iş birliği protokolü imzalandı.
Kimya Bölümü öğretim üyelerimizden Dr. Öğr. Üyesi Esmaeil Doust Khah Heragh'ın projesi Güneydoğu Asya ve Avrupa Ülkeleri Ortak Fonlama Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı.
Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerimizden Doç. Dr. Ahmet M. Elbir, uluslararası alanda etkin kuruluşlardan olan Elektrik ve Elektronik Mühendisleri Enstitüsü’nün (IEEE) Yapay Açıklıklar (YA) Teknik Çalışma Grubu başkanlığına seçildi.
Prof. Dr. Elif Aylin Özüdoğru’nun çalışmaları ile Bitki Doku Kültürü Ar-Ge Laboratuvarımızda geleneksel yöntemlerle üretilmesi zor veya problemli olan bitki türleri, doku kültürü yöntemleri kullanılarak geliştiriliyor.
XR ve Robotik Laboratuvarlarımızı Rhinoplasti Uzmanı Doç. Dr. Süreyya Şeneldir, KBB Uzmanı Prof. Dr. Alper Yenigün ile KBB Uzmanı Op. Dr. Irmak Uçak ziyaret ederek ve projelerimizi yakından inceledi.
Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı ve Savunma Sanayii Başkanlığı iş birliğinde yürütülen “Yapay Zekâ Akademik Tez Programı (ATP)”na Yazılım Mühendisliği öğrencilerimizin başvurusu kabul edildi.