Bilgisayar Mühendisliği

Bölümden Haberler

Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyemiz Dr. Mustafa Mısır'in "Hyper-heuristics: Autonomous Problem Solvers“ başlıklı makalesi "Automated Machine Learning and Search” (Springer) adlı kitaba bölüm olarak kabul edilmiştir.
Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyemiz Dr. Mustafa Mısır, Katar Üniversitesi Mühendislik ile Sağlık Bilimleri Fakülteleri tarafından organize edilen COVID-19: Modelleme; Yapay Zeka ve Eğriyi Düzleştirmek için Yenilikçi Teknolojiler adlı web seminerine davetli konuşmacı olarak katılarak, COVID-19’a Karşı Yapay Zeka konulu bir konuşma yapmıştır.
Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyemiz Dr. Mustafa Mısır'ın yazarlarından biri olduğu "A Bi-objective Constrained Robust Gate Assignment Problem: Formulation, Instances and Algorithm" başlıklı makalesi IEEE Transactions on Cybernetics dergisinde yayınlanmıştır. Makale, Nanjing Havacılık ve Uzay Üniversitesi (NUAA), Hong Kong Şehir Üniversitesi (CityU-HK), Çin Sivil Havacılık Üniversitesi (CAUC) ve Shantou Üniversitesi'den araştırmacılarla birlikte hazırlanmıştır.
Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyemiz Dr. Mustafa Mısır, Güney Kore’de gerçekleştirilecek the 22nd Conference on International Federation of Operational Research Societies (IFORS 2020)’nda, Pretoria Üniversitesi (Güney Afrika) ve Nottingham Üniversitesi (İngiltere)´den akademisyenlerle birlikte Stream on Hyper-heuristis başlıklı bir panel organize edecektir.
Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyemiz Dr. Mustafa Mısır "Active Matrix Completion for Algorithm Selection" başlıklı makalesini the 5th International Conference on Machine Learning, Optimization, and Data Science (LOD) konferasında sunmuştur.
bildiri
Business and Consumer Analytics: New Ideas